среда, 23. фебруар 2011.

Različiti tipovi indigo dece

- Dobro, pređimo na pitanja. U skladu sa vasim saznanjima, kada su prvi put primećena Indigo deca i koliki je danas njihov procenat kod novorođene dece?


Tvrdim da su Indigo deca 90% dece mlađe od 10 godina. Ne znam tacno kada su se pocela pojavljivati, ali znam kada sam ih prvi puta pocela posmatrati. Moja knjiga "Razumevanje vaseg zivota putem boje" štampana je 1986 godine, pa znam da sam ih pocela primecivati pre toga. Mislim da je to bilo 1982 godine. Primecivala sam ih malo pre toga ali ih nisam opisivala. Sve do 1985. g. nisam bila sigurna hoce li ta deca ostati na Zemlji.

- Postoje i razliciti tipovi Indigo dece? Ako postoje, koji su to tipovi i kakve su njihove osobine?

Postoje cetiri razlicita tipa, a svaki od njih ima svoju svrhu:

1. HUMANIST: Prvo, postoje indigo humanisti koji trebaju raditi sa masama ljudi. To su budući lekari, pravnici, ucitelji, prodavaci, poslovni ljudi i politicari. Oni ce sluziti masama i hiperaktivni su. Izrazito su drustveni. Razgovaraju sa svakim, bilo kada, na veoma prijateljski nacin. Imaju i veoma izrazena misljenja. Telo im je prilicno glomazno i kao sto sam rekla, hiperaktivni su i ponekad se zabiju glavom u zid, jer zaboravljaju zakociti. Ne znaju se igrati sa jednom igrackom, moraju izvuci sve , sve lezi naokolo, a oni se onda mozda sa njima igraju a mozda i ne. Kad im kazete da spreme svoju sobu, morate ih vise puta na to podsecati, jer im nesto drugo lako odvuce paznju. Oni naime odlaze u svoju sobu, zapocinju sa spremanjem, sve dok ne ugledaju knjigu. Zatim sednu i pocinju citati.

Juce sam letela avionom, a neki mali indigo, star 3 godine, skakutao je okolo u nastojanju da privuce paznju. Majka mu je dala da proucava uputstvo o sigurnoj voznji, on ih je otvorio zajedno sa svim slikama. Sedeo je veoma ozbiljno, kao da ih cita, zaista veoma ozbiljno i udubljeno. Proucavao je uputstvo nekih pet minuta i znam da ne zna citati, ali verujem kako je on mislio da zna. Takav je Indigo HUMANIST.

2. KONCEPTUALAC: Zatim imate indigo konceptualca. On se vise bavi planovima nego ljudima. Oni ce biti buduci inzenjeri, arhitekte, dizajneri, astronauti, piloti i vojna lica. Nemaju nespretnu građu tela, a u detinjstvu cesto izgledaju poput atleticara. Bave se nadziranjem ljudi, naročito sinovi rado nadziru svoju majku ili kceri svog oca. Ako im to ne uspe, imaju velikih problema. Ova vrsta indigo sklona je zavisnostima, drogama tokom tinejđzerskog razdoblja. Roditelji trebaju pazljivo posmatrati njihove obrasce ponasanja i kad se pocnu skrivati ili govoriti stvari poput: "Kloni se moje sobe".

3. UMETNIK: Onda imate indigo umetnika. On je mnogo osetljiviji, a cesto i manji rastom ali ne uvek. Vise je obuzet umetnoscu. Kreativni su i to ce biti buduci ucitelji i umetnici. Sa cim god da se bave, bice to na veoma kreativan nacin. Bave li se medicinom, postace hirurzi ili naučnici. Pocnu li se baviti umetnoscu, postace vrhunski glumci. U dobu između 4 i 10 godina, mogli bi pokazati zanimanje za petnaestak razlicitih kreativnih vestina - a baviti se nekom od njih pet minuta i ostaviti je. Tako majkama slikara ili muzičara uvek govorim: "Ne kupujte instrumente, iznajmite ih!" Indigo umetnik moze raditi sa pet ili sest razlicitih instrumenata, a kad dođe u tinejđerski uzrast, izabrace neko podrucje, ustrajati na njemu i postati pravim umetnikom.

4. INTERDIMENZIONALAC: Zatim imate cetvrti tip indigo interdimenzionalca. Oni su veci od druge Indigo dece, a u uzrastu od 1 - 2 godine, nista im ne mozete reci. Oni kazu: "Ja to znam. Ja to mogu. Ostavi me na miru." oni ce doneti nove filozofije i nove religije u svet. Mogu biti tirani, jer su znatno veci i ne uklapaju se kao druga tri tipa Indigo dece.


Od svih fizickih boja u sledecih 20 godina sve ce nestati osim crvene, međutim sada govorimo samo o zivotnoj boji. Ostace samo mentalne boje: bronzane, zute i zelene i duhovne boje: plava, ljubicasta. Indigo konceptualac zamenice bronzanu, zelenu i ljubicastu. Indigo umetnik ce zameniti plavu i ljubicastu na sva cetiri nivoa.

INTERVJU - Jan Tober

Нема коментара:

Постави коментар